Keurmerk Autisme Specialisme

Goed nieuws: Jaike van der Meulen heeft haar Keurmerk Autisme Specialisme weer gehaald. Daarmee is haar registratie in het KrAS kwaliteitsregister weer verlengd. In dit register kunnen mensen met autisme gecertificeerde professionals vinden die hen kunnen voorzien van de juiste begeleiding.

Bij iemand met autisme (ASS) wordt informatie op een ‘andere’ manier in de hersenen verwerkt. Ruim 1% van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. Autisme Spectrum Stoornis is een verzamelnaam voor een serie gedragskenmerken die voor kunnen komen in verschillende vormen en combinaties. Niet iedereen vertoont dezelfde kenmerken en het zegt ook niets over intelligentie. Bij mensen met autisme zien we heel mooie eigenschappen, zoals creativiteit en doorzettingsvermogen, maar mensen met autisme lopen ook vaak tegen beperkingen aan, bijvoorbeeld in sociale situaties.

Heb jij, of iemand in je omgeving, autisme dan kun je bij Viverè terecht. Wij helpen je jezelf te leren kennen en je kracht te ontdekken. Zodat je beter tot je recht komt in sociale situaties en grip krijgt op je gedachten, emoties en gedrag. Wij begeleiden je zolang je wilt en waar jouw behoeftes liggen. Bij veranderingen in je leven, bij het zoeken naar een passende baan of het volgen van een opleiding. En we zijn er ook voor je omgeving, zodat ze je beter leren begrijpen en kunnen ondersteunen.

Meer weten? Neem dan contact op met Viverè.