Mud Masters Obstacle Run 2024!

Op 8 juni was het zover, na maanden van trainen en voorbereiden (door de een wat fanatieker dan door de ander) ging het gebeuren, de Mud Masters Obstacle Run 2024! Een aantal deelnemers en coach Willem waren al een tijdje bezig met verschillende fysieke en mentale challenges waarbij je flink uit je comfort zone moet stappen. Denk aan om 5 uur ’s ochtends opstaan, of je dag vullen met squads, burpys en planking.

Na een aantal van deze challegens met succes te hebben volbracht was het tijd voor de volgende stap. Centrum deelnemers Paul en Taede kregen coach Willem zover om zich met zijn drieën in te schrijven voor de mud run. Een run waarbij je onderweg verschillende obstakels tegenkomt waarbij je getest wordt op kracht, samenwerking en lef. Dit alles gecombineerd met verschillende water en modder partijen waar je doorheen moet. 

Terug naar 8 juni, half 3. De heren werden in het startvak al snel gespot in hun Vivere sportshirts! Na nog wat bemoedigende woorden van Jaike, Enzo en Sanne (die het Vivere sport team natuurlijk niet zonder mentale ondersteuning deze run konden laten lopen) gingen ze van start. De run ging gelijk berg opwaarts en er moesten flink wat trappen genomen worden. Een bescheiden aantal hekjes was de volgende uitdaging, over de een, onder de ander en weer door! 

Als toeschouwers was het een kleine uitdaging om de lopers te kunnen volgen (vooral als er iemand van 34 weken zwanger mee hobbelt) maar we stonden op tijd klaar bij obstakel nummer 8: De Monkey Bars! Om de overkant te bereiken moest je als een ‘Monkey’ van bar naar bar slingeren, een behoorlijke uitdaging voor je armspieren. En om het wat uitdagender te maken, dit slingeren gebeurde boven een grote waterbak.. 2 van onze 3 Vivere atleten kregen hier de kans de modder van de eerdere obstakels van zich af te wassen… Wie? Dat laten we in het midden 😉 Gelukkig kreeg ook nummer 3 bij verschillende obstakels nog te maken met een flinke plens water.. 

Tijdens de laatste kilometer kregen we nog de kans om te zien waarom het de ‘Mud’ run wordt genoemd. Al tijgerend onder het prikkeldraad door moesten de atleten 10 meter afleggen door een waar modderbad. Na dit obstakel was het uiteraard tijd voor een groepsfoto, al was er van het Vivere logo nu niet veel meer te zien.. De organisatie is gelukkig de beroerdste niet, en het laatst obstakel was dan ook een stuk zwemmen door 1 van de meertjes op het terrein. Zo kwamen na 6 lange kilometers onze heren nat maar ‘schoon’ de finish over! 

Trots dat deze toppers dit parcours met elkaar hebben kunnen afleggen, maar ook onwijs trots op alle steun die zij gedurende de dag kregen vanuit de overige centrum deelnemers. Ondanks dat de heren stonden te bibberen na de finish was dit wel echt een warm ‘ Vivere’  bad!!