Leren door samen te doen!

Jaike van der Meulen

Mijn naam is Jaike van der Meulen, sinds 1 april 2018 trotse directeur van Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief.

De aanpak van Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief sluit heel goed aan bij die van Viverè coaching, wat ik in 2009 begon als eenmanszaak en inmiddels is uitgegroeid tot een team van een flink aantal mensen. Natuurlijk ben ik druk met overkoepelende zaken, maar daarnaast ben ik vooral coach. Daar ligt mijn hart.

Waar ik goed in ben?

Afstemmen op de ander. Ik luister goed en weet snel waar de ‘angel’ zit. Eigenlijk ben ik een soort tolk, want ik leg het gedrag dat bijvoorbeeld hoort bij ASS of AD(H)D uit aan de cliënt en/ of zijn of haar omgeving.
Door vragen te stellen haal ik dat wat iemand tegenhoudt en belemmert in vooruitgang, naar boven. Dat pakken we samen aan. Vervolgens zorgen we voor een goede nieuwe basis die het beste in iemand naar boven haalt. Hierdoor bereikt degene zijn of haar resultaat.

Viverè

Mijn doel is om mensen zoveel mogelijk kans op geluk te geven: Durf te leven, zoals je leven is bedoeld.

Mijn opleiding en ervaring

Een greep uit de opleidingen die ik volgde: Lifecoach op exclusief niveau bij Health Balance, Relatiecoaching, Mindfulness and the 7 Habits, Mindful Analysis – Schrijftherapie via mail, Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mediërend leren. Ook deed ik de postacademische opleiding voor begeleiders van mensen met autisme zonder een verstandelijke beperking bij Martine Delfos aan het PICOWO instituut. Tenslotte volgde ik verschillende cursussen, zoals EMDR, Hartcoherentie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ik heb levenservaring op het gebied van loopbaanverandering, ASS & AD(H)D en samengestelde gezinnen.