Mijn naam is Sanne Huitema. Ik volg de opleiding tot sociaal maatschappelijk dienstverlener. Hiervoor loop ik drie dagen per week stage bij Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief. Doordat ik leer in de praktijk, kan ik mezelf ontwikkelen op het gebied van begeleiding geven en kom ik er achter wie ik zelf ben als persoon.

Mijn stage bij het Viverè Centrum bevalt me heel erg goed. Ik komt met uiteenlopende mensen in contact, waardoor ik leer om mensen op verschillende manieren te benaderen. Hierdoor werk ik ook aan mijn eigen leerdoelen. Ieder mens is uniek op zijn of haar manier. Met een vleugje humor en mijn oprechte interesse heb ik ontdekt dat ik iedereen in zijn of haar eigen kracht kan laten staan.

Ik heb ontdekt wat mijn kwaliteiten zijn, maar ook wat mijn valkuilen zijn. Omdat ik de verschillende groepslessen mocht leiden, heb ik mijn initiatiefrijke kant ontwikkeld en ben ik sterker in mijn schoenen komen te staan. Toch vind ik het nog steeds lastig om de stap te zetten en vraag ik hiervoor bevestiging. Hier komt mijn onzekere kant nog wel om de hoek kijken.

Bij het Centrum werk je zowel zelfstandig als in teamverband naar een einddoel. We hebben elkaar nodig in de maatschappij want iedereen heeft verschillende kwaliteiten die op allerlei manieren van pas komen om vooruit te gaan. Door gesprekken te voeren met de deelnemers en met de coaches van het Viverè Centrum, ben ik verrijkt door zelfkennis, kennis van de doelgroep en levensverhalen van de deelnemers. Ik heb inzicht gekregen in mezelf en ontdekt wie ik daadwerkelijk ben, waardoor ik een beter beeld heb gekregen hoe ik mijn kwaliteiten het beste kan gaan inzetten.

Wat ik enorm waardeer is dat ik altijd mezelf kan zijn en dat mijn inzichten en kennis ertoe doen. Hier creëer ik voor mezelf ook een veilige omgeving, waardoor ik makkelijkere mijn leerweg doorwandel. Zo ben ik erachter gekomen dat ik het onwijs leuk vind om actief bezig te zijn, gewoon te doen door bijvoorbeeld ontwikkelingsspellen te spelen met de deelnemers. Bij creatief bezig zijn ligt dan ook echt mijn passie.

Iets wat ik meeneem vanuit het Viverè Centrum is het werken vanuit de deelnemers zelf. Dit zal ik dan ook verder met me meedragen en gebruiken in mijn ontwikkeling van het begeleiden.

Sanne

Stagiair
“Wat ik enorm waardeer is dat ik altijd mezelf kan zijn en dat mijn inzichten en kennis ertoe doen.”