Teade, 26 jaar, heeft er dagelijks een behoorlijke reis voor over om naar Viverè Centrum te komen. Met de fiets, trein en bus komt hij al verscheidene jaren elke dag naar het centrum om hier zijn dag door te brengen. “Het geeft mij een reden om mijn bed uit te komen, dat heb ik nodig. Als ik hier niet naartoe kan, onderneem ik niets, dan voelt mijn leven doelloos.”

Teade speelt graag gitaar en houdt van programmeren. Hij is op zoek naar een huis dichterbij het centrum en heeft een tool geprogrammeerd waarmee hij automatisch op huizen reageert, die vrijkomen bij de woningstichting.

Binnen het centrum werken een aantal coaches. Zij vullen elkaar echt aan. Soms heb je behoefte aan de een, soms aan de ander. Teade wil graag een baan en is druk aan het solliciteren. De coaches helpen hem daarbij. Wanneer hij een afwijzing krijgt werkt dat wel demotiverend. Dan is het fijn als er een coach naast hem staat die hem weer motiveert om verder te gaan. Ook praktisch wordt Teade geholpen. Door middel van het leggen van contacten en het organiseren van een proefplaatsing bijvoorbeeld.

Wanneer Teade eenmaal een baan heeft verwacht hij nog regelmatig naar het centrum te komen. De vriendschappen die hij hier heeft opgebouwd zijn erg belangrijk voor hem, die wil hij graag blijven onderhouden. Vaak wordt er samen een spelletje gespeeld en regelmatig wordt er iets georganiseerd buiten de ‘normale uren’ om, zoals een karaoke- of filmavond.
“Het centrum is een plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Wat ik hier bereikt heb, is dat ik vrienden heb gekregen en dat ik nu zicht heb op werk. Daar zie ik erg naar uit, dan heb ik echt een doel in mijn leven”.